HEILOO - In de derde klasse van het zaterdagvoetbal zijn er nog steeds zorgen voor Reiger Boys nadat men met 3-1 onderuit ging bij koploper De Foresters. De Heilooër formatie blijft zodoende op pole-position voor de titel.

Trainer Tom Boukes had gezien de fase waarin zijn ploeg zit duidelijk gekozen voor een verdedigende spelwijze waarbij men hoopte om er met de snelle aanvallers regelmatig uit te komen. Dat plan pakte in eerste instantie goed uit. De Foresters was weliswaar dominant, had het meeste balbezit, maar was hierin niet overtuigend genoeg. Reiger Boys sloeg dan ook zomaar toe toen Daan Prins vanaf de linkerkant de bal plotseling in de verre hoek achter keeper De Vries schoot. De verdiende gelijkmaker viel kort na rust toen Daan Piet de Heerhugowaardse defensie zijn hielen liet zien en keeper Van der Hulst verschalkte.

De doelman moest kort na rust weer vissen toen Hidde Postma vrij voor hem opdook en koel afrondde. Reiger Boys moest er nu wat vaker uitkomen en deed dat ook regelmatig gevaarlijk ondermeer via de snelle Chris Coesel. Zo kwam de thuisploeg goed weg toen een poging op de lat uiteen spatte. De beslissing viel tien minuten voor tijd toen Luuk Pel de doorgebroken Postma neerhaalde en rood zag. Kort hierna gooide invaller Mats Bolten het duel in het slot: 3-1.

Reiger Boys zit komend weekend in de wachtkamer om te kijken wat de concurrentie doet om op 18 mei tijdens de laatste speeldag op bezoek te gaan bij VSV. Koploper De Foresters, dat Stormvogels op doelsaldo nog altijd voor blijft, gaat komende zaterdag op bezoek bij RKVV DEM.

Foto's: DP Sportfotografie