HEILOO - Burgemeester Hans Romeyn heeft gisteren zijn ontslag aangeboden in een brief aan de commissaris van de Koning. De tekst van de brief is als volgt:

Geachte Commissaris van de Koning,

In 2022 zijn de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen. In november 2022 word ik 67 jaar. Tegen die tijd zullen in 2022 de voorbereidingen worden getroffen voor de (eventuele) herbenoeming van de burgemeester van Heiloo.

Heiloo is een fantastische gemeente om burgemeester te zijn en ik vervul deze functie met ontzettend veel plezier en ben er ook dankbaar voor dat ik deze functie mag vervullen.

Toch meen ik er verstandig aan te doen om mijn ontslag in te dienen. Volgend jaar juni ben ik bijna 16 jaar burgemeester van Heiloo en bijna 25 jaar actief in het dagelijks bestuur van een gemeente. In goed overleg met u, bied ik u mijn ontslag aan per 1 juni 2021. Dat geeft zowel u, als de gemeenteraad van Heiloo, voldoende tijd op zoek te gaan naar een nieuwe burgemeester voor onze mooie gemeente. De gemeente hoeft dan niet lang, of misschien helemaal niet, te wachten op een nieuwe burgemeester.

Ik ben de Koning, de gemeenteraad en de colleges in de verschillende samenstellingen, u, maar zeker ook de bevolking van Heiloo heel dankbaar voor het mogen vervullen van de, in mijn beleving, mooiste functie die er bestaat: burgemeester van de gemeente Heiloo, NatuurlijkHeiloo.