HEILOO - Een bijzondere avond in de Cultuurkoepel woensdag 30 maart: de installatie van de nieuwe raadsleden. De gekozen raadsleden leggen tijdens een bijzondere raadsvergadering de eed of belofte af.


Burgemeester Mascha ten Bruggencate feliciteerde alle raadsleden van harte met hun benoeming tot raadslid en wenste ze veel succes en plezier.

“U bent gezamenlijk de nieuwe gemeenteraad van Heiloo. Het doet me deugd dat we in deze raad meer vrouwen zien dan in de raad waar we gisteren afscheid van namen. De gemeenteraad bestaat uit volksvertegenwoordigers en dan is het belangrijk dat een gemeenteraad ook echt een afspiegeling van het dorp is.”

“U moet zich weer, of voor het eerst, buigen over een groot aantal dossiers. Daarover moet u zich namens het dorp uitspreken: woningbouw, de afslag A9, het verkeer in het dorp, duurzaamheid, de plannen voor ’t Loo en het Stationscentrum, de ontwikkeling in het sociaal domein, samenwerking binnen de BUCH en de Regio Alkmaar, en de nieuwe werkwijze van de raad die we met deze nieuwe raad misschien niet meer nieuw moeten noemen. Dan heb ik het nog niet eens over grote ontwikkelingen die op ons afkomen zoals de impact van de oorlog in de Oekraïne of de nasleep van de corona epidemie. Het zijn allemaal zaken waar u als democratisch gekozen volksvertegenwoordiger van deze gemeente een mening over heeft of gaat vormen.”

“Ik hoop en verwacht van u als nieuwe raad nieuwe ideeën, grote en kleine ideeën, die het dorp mooier, beter, leuker, groener, socialer, toegankelijker maken. Ideeën waarvan u vindt dat ze uitgevoerd moeten worden. Ik wens u ontzettend veel succes en plezier.”

Eén raadslid was vanwege corona helaas afwezig. Hij wordt op een later moment beëdigd. Op samenstelling gemeenteraad vindt u de namen van de 19 leden van de raad.