HEILOO - De horeca in Nederland mag vanaf 1 juni 12.00 uur weer open. Net als in veel andere gemeenten heeft ook Heiloo gekeken naar mogelijkheden om de terrassen groter te maken. Ondernemers mogen hun terrassen verruimen tot 19 oktober.


Hierbij heeft de gemeente Heiloo zelf een opmerkelijk bord geplaatst ter hoogte van de Heereweg. Met het bord wordt het verkeer gewaarschuwd om snelheid te minderen. Vanaf 1 juni lopen er door terrasuitbreiding op het plein personeel af en aan met bestellingen naar het extra terras aan de overkant van de weg.

De horecagelegenheden hebben bij de gemeente een verzoek ingediend met daarbij een tekening van het extra terras. Het extra terras komt vlak bij de horecagelegenheid en wordt door de horecagelegenheid zelf schoongehouden. Barbecues, buitentaps en dergelijke zijn niet toegestaan. Uiteraard moet de ondernemer voldoen aan de richtlijnen van het RIVM. Het extra terras sluit om 22.00 uur.

Het gaat nu om Café de Wit, Café Blondes, Tumi, Il Corso, Rails, Herberg Jan, Plaza Cinco en Spijkers. De verzoeken zijn afgestemd met politie en Veiligheidsregio.

Horecaondernemers die hun terras tijdelijk verruimen, zijn de gemeente Heiloo geen extra huur verschuldigd.