HEILOO - De nieuwe burgemeester van Heiloo, Mascha ten Bruggencate, is donderdagavond in een bijzondere raadsvergadering in de Cultuurkoepel geïnstalleerd. Zij werd beëdigd door Arthur van Dijk, Commissaris van de Koning in Noord-Holland. Kinderburgemeester Jayden de Vries overhandigde aan haar de voorzittershamer en de ambtsketen.


“Ik kende Heiloo al toen ik solliciteerde op deze prachtige baan, dat was een heel bewuste keuze, want ik denk dat ik alleen burgemeester kan en wil zijn op een plek waar ik iets mee heb, een plek die ik ken”, zei ze in haar speech. “Ik ben opgegroeid in Alkmaar. Ik kwam regelmatig met mijn oma naar ’t Loo, had schaatstraining in het Heilooërbos, en had hier vrienden. Dat is inmiddels wel lang geleden, dus het is tijd voor een nieuwe en veel uitgebreidere kennismaking."

"Veel Heilooërs gaven in de enquête van hun burgemeester te verwachten dat deze benaderbaar is, verbindend is en zichtbaar in het dorp. Dat zal ik zijn en daarin zie ik zeker een link naar mijn voorganger. Ik ben dan ook van plan om aanwezig te zijn bij allerlei feesten en partijen, herdenkingen, een rondje te fietsen of te lopen om te kijken hoe het gaat. Nodigt u mij vooral uit als u mij uw Heiloo wil laten zien, op bezoek gaan is volgens mij de beste manier om u en het dorp te leren kennen."

"De raad is recent gestart met de ‘Nieuwe Werkwijze’, om meer Heilooërs bij de lokale politiek te betrekken en om vroeg in het besluitvormingsproces de meningen en ideeën op te halen. Ik vind het heel belangrijk om democratie op welk niveau dan ook sterker te maken en om betrokkenen open en eerlijk te betrekken bij keuzes en plannen. Dat kan door mensen goed te informeren, vroeg te betrekken en procedures duidelijk te organiseren. Bij alles wat anders georganiseerd gaat worden is het meest van belang om echt te luisteren naar zorgen van inwoners en ondernemers en om heel duidelijk te zijn in wie waarover beslist. Als burgemeester zal ik mij er zeker voor inzetten om de vergaderingen duidelijk, begrijpelijk en toegankelijk te laten zijn en te zorgen dat onze besluiten transparant tot stand komen en de keuzes navolgbaar zijn."

“Beste Heilooërs, ik hoop u de komende jaren vaak te zien en te spreken. Er spelen genoeg grote en kleine zaken om het met elkaar over te hebben.”