HEILOO - Meer keus, nieuwe initiatieven en meer kennis voor de honderden vrijwilligers in de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo. Dat is wat de Vrijwilligersacademie voor Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo u te bieden heeft. Bent u vrijwilliger of mantelzorger? Dan kunt u op www.vrijwilligersacademiebuch.nl terecht voor een steeds groter aanbod cursussen, workshops en trainingen. Laat u inspireren!

Samenwerking
De Vrijwilligersacademie is een samenwerking van de vier steunpunten voor vrijwilligerswerk in de gemeenten. Deze samenwerking levert bijzondere resultaten op. Een mooi voorbeeld is de combinatie van een theatervoorstelling en workshop voor taalcoaches die op 21 november zal plaatsvinden. Tachtig taalcoaches en taalmaatjes gaan aan de slag met de vraag: ‘Hoe kun je op een leuke manier met je taalmaatje Nederlands oefenen’. Tevens een mooie manier om elkaar te leren kennen en ervaringen uit te wisselen. Aanmelden voor deze cursus kan nog.

Gevarieerd aanbod
Als u zich inzet als vrijwilliger of mantelzorger en u wilt zich verder verdiepen in een onderwerp, dan is er een groot aantal cursussen en workshops beschikbaar. Van cursussen zoals “Reanimatie & AED” tot “Signaleren van eenzaamheid’; het aanbod is heel divers. Wilt u liever een cursus vanuit huis volgen, dan zijn er ook cursussen digitaal als e-learning te volgen. De cursussen zijn laag in prijs en soms zelfs gratis.

Inschrijven of vragen?
Voor het gehele aanbod en meer informatie verwijzen we u graag naar www.vrijwilligersacademiebuch.nl. Voor vragen kunt u bellen naar 072-5320281 of mailen naar info@vipheiloo.nl.