HEILOO - Vanaf vrijdag 8 juli is sporthal Het Vennewater tijdelijk in gebruik voor crisisnoodopvang. Het gaat om een periode van maximaal 4 weken voor maximaal 175 asielzoekers uit Ter Apel.

Bij het aanmeldcentrum in Ter Apel zijn al maandenlang opvangproblemen, waardoor mensen soms op een stoel, in tenten of in de open lucht moeten overnachten. De gemeente Heiloo vindt het belangrijk dat deze mensen goed worden opgevangen en biedt daarom de sporthal als tijdelijke opvanglocatie aan.

De organisatie en coördinatie van de noodopvang ligt bij de veiligheidsregio. In de sporthal is een team van de veiligheidsregio en het Rijk aanwezig die de asielzoekers verder opvangt, begeleidt en verzorgt. Zo is er 24 uur per dag en 7 dagen per week een beveiliger en brandwacht. Daarnaast is er elke dag een locatiemanager in de sporthal aan het werk.

Vragen

Hebt u vragen over de crisisnoodopvang? Kijk dan of uw vraag in de lijst veelgestelde vragen staat. Ook de gestelde vragen tijdens de informatiebijeenkomst op 2 juli zijn hierin verwerkt.

Staat uw vraag er niet bij? Mail dan naar opvangheiloo@vrnhn.nl. Er wordt dan contact met u opgenomen.

De veiligheidsregio en gemeente hebben contact met de wijkagent en de politie. Bij vragen over veiligheid kunt u ook mailen naar opvangheiloo@vrnhn.nl of deze met de wijkagent bespreken. Bel hiervoor het algemene nummer van de politie 0900-8844. Het nummer is 7 dagen per week 24 uur per dag bereikbaar en bedoeld voor al uw niet-spoedeisende vragen en problemen. Heeft het wel spoed, dan belt u 112.