HEILOO - Vanwege de coronacrisis krijgt de komende Koningsdag ook in Heiloo een totaal andere vorm dan normaal. De vrijmarkt kan niet doorgaan, cafés zijn gesloten. Maar haal gerust uw vlag en wimpel, oranje boa en oranjebitter uit de kast: Koningsdag wordt Woningsdag! Maandag 27 april 2020 staat in het teken van saamhorigheid. Hoe beleeft u het samen, vanuit uw huis in de gemeente Heiloo?


Steek de vlag uit

Voor de jarige koning en voor elkaar. Voor het zorgpersoneel, voor de onderwijzers, voor iedereen die zich inzet voor de samenleving. Bovendien zullen tussen 9.45 en 10.00 uur de klokken luiden als teken van verbinding, verdriet en vreugde.

Luiden van de kerkklokken

Landelijke oproep om de kerkklokken tussen 9.45-10.00 uur.te luiden. Ook Heiloo doet hieraan mee.

Luister naar verhalen van kinderen aan de koning

Kinderen konden een brief of een tekening maken voor de Koning. Ze zullen deze periode nooit meer vergeten. Hoe voelen ze zich? Wat houdt ze bezig? Hun gebundelde brieven worden aan de Koning overhandigd.

Hef het glas

Om 16.00 uur is er de Nationale Toost: hef uw glas – sinaasappelsap, oranjebitter of wat u maar wilt – op de gezondheid van iedereen. Want in deze moeilijke tijd, waar het ene akelige bericht het andere opvolgt, is het óók belangrijk om positieve dingen te benoemen en samen mooie momenten te creëren!