HEILOO - Burgemeester Mascha ten Bruggencate heeft een woning aan de Termijen in Heiloo voor 3 maanden gesloten. Dit vanwege overtreding van de Opiumwet. In de woning is een in werking zijnde hennepplantage met 476 hennepplanten aangetroffen. 3 jaar en 2 maanden geleden is in deze woning ook een hennepplantage aangetroffen.


Op 14 april jl. heeft de politie de woning doorzocht nadat buurtbewoners melding hadden gedaan. Daar troffen zij een hennepplantage aan met 476 hennepplanten, verdeeld over verschillende ruimten. De woning die dienst deed als hennepkwekerij en waarin niet gewoond werd, is direct ontruimd. Alle hennepplanten zijn ter plekke vernietigd en apparatuur is in beslag genomen.

Burgemeester Ten Bruggencate: “De gemeente pakt productie en handel van verdovende middelen stevig aan. Het kweken van hennep is strafbaar volgens de Opiumwet. Deze vorm van criminaliteit brengt risico’s met zich mee voor bewoners en omwonenden. Met de sluiting hopen we dat de rust en veiligheid voor de omgeving terugkeert”.

Het is belangrijk dat inwoners en ondernemers melding maken van verdachte situaties. Hebt u het vermoeden dat er ergens in uw buurt sprake is van een hennepkwekerij of drugslab? Geef dit dan (anoniem) door aan de politie via telefoonnummer 0900-8844 of aan Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-0700.”

Op basis van het Damoclesbeleid heeft de burgemeester besloten om de woning voor een periode van 6 maanden te sluiten. Volgens het beleid kan dat als binnen 3 jaar een tweede overtreding is geconstateerd. De rechtbank heeft echter besloten dat de woning niet langer dan 3 maanden mag worden gesloten, omdat de tweede overtreding na 3 jaar en 2 maanden is geconstateerd. De woning wordt van 12 juli 2022 tot 12 oktober 2022 gesloten. De woning is verzegeld en voor iedereen verboden te betreden.