HEILOO - Voor de negende keer wordt op zondag 26 mei de landelijke Dag van de Hond georganiseerd door de Raad van Beheer op Kynologisch gebied. Dit jaar staat het thema ‘Hond en Ras’ centraal.

Op deze dag opent de Kynologen Club West-Friesland (KCWF) Heiloo haar deuren. Iedereen die geïnteresseerd is in honden en in activiteiten met honden, is van harte welkom. Ook voor wie overweegt om een hond aan te schaffen is deze dag een mooie gelegenheid om veel verschillende honden en hondenrassen te zien. Je kunt informatie krijgen over de aanschaf, de verzorging, de opvoeding en de training van een hond.

Tussen 11.00 en 16.00 uur worden niet alleen demonstaties gegeven van de hondensporten Rally-O, Hoopers, Behendigheid en Fun, maar onder leiding van de instructeurs kunnen de bezoekers ook de verschillende sporten met hun hond uitproberen. Rond het middaguur is er een Rassenparade. De hele dag door wordt een demonstratie hondenmassage gegeven en kunnen bezoekers hun hond (met stamboom en zonder stamboom) laten keuren en krijgen daarvan een keuringsrapport.
Op het veld staan informatiestands en zijn leuk hondenspulletjes te koop.

De Dag van de Hond is gratis toegankelijk.

De ingang naar het parkeerterrein ligt op de hoek van de Kanaaldijk Heiloo en Boekel Akersloot, tegenover Boekel 39, Akersloot.

Kijk voor meer informatie en de tijden van het programma op: www.kcwf.nl/kring-heiloo/nieuws/.