NOORD-HOLLAND - Met Vakantielezen ga je op reis, maar niet met de auto of met het vliegtuig! Je gaat op reis in een boek. De landen waar je naartoe gaat zijn alleen te vinden met een boek. Welke landen kun je bezoeken? Griezelkust, Avonturenland, Lachland, Sportmanië, Dierenrijk en de Sprookjeseilanden. Meedoen is gratis. Kijk voor meer informatie en om mee te doen op vakantie-lezen.nl.

Leesniveau op peil houden

Meedoen met vakantielezen zorgt ervoor dat je na de zomervakantie nog nèt zo goed (of misschien beter) kunt lezen als ervoor! En niet alleen het leesniveau blijft op peil, maar kinderen ervaren ook dat lezen overal en altijd leuk is. Op de camping, in de tuin, aan het strand of op de trampoline: in de zomer kun je overal lezen! Vakantielezen is met name gericht op kinderen in de leeftijd van 6 tot 9 jaar.

Voorleesverhalen via YouTube of zelf kiezen

Vanaf maandag 15 juli kun je in de bibliotheek een juttersboekje ophalen. In je juttersboekje houd je bij welke schatten je hebt gevonden. Je kunt schatten vinden via youtube.com/@vakantielezen. Vanaf 10 juli kun je elke woensdag om 10 uur naar een aflevering van Vakantielezen kijken. In het voorleesverhaal moeten de beste vrienden Lev en Saar geheimzinnige pakjes wegbrengen. Wat er in de pakjes zit en wie er achter zit kun je bijhouden in je juttersboekje.

Je kunt ook gewoon zelf een verhaal kiezen bij de zes landen. Op bknw.nl/vakantielezen vind je leuke boekentips. Als je een verhaal hebt gelezen kun je op vakantielezen.nl een puzzelstukje krijgen voor je juttersboekje.

Nog geen lid?

Alle kinderen kunnen gratis lid kan worden van de bibliotheek. Hierdoor is er geen drempel meer en kan ieder kind toegang krijgt tot de bibliotheek en leesplezier. Is jouw (klein)kind nog geen lid? Meld haar of hem vandaag nog gratis aan op bknw.nl/lidmaatschap.