HEILOO - Mensen die symptomen van het coronavirus hebben moeten zo snel mogelijk een afspraak maken voor een coronatest. Wanneer je symptomen van het coronavirus hebt, moet je ervoor zorgen dat je niet met anderen in contact komt. Je weet dan niet zeker of je besmet bent of niet en daarom kun je het best geen risico nemen om anderen te besmetten. Als je bepaalde symptomen van het coronavirus bij jezelf herkent, moet je dus thuisblijven. Zo voorkom je dat je anderen besmet. Wanneer iedereen dit zou doen, zouden er veel nieuwe besmettingen kunnen worden voorkomen. Coronatest in Heiloo: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag? – denieuwepraktijk.nl.

Besmettingen
Er zijn in Nederland op dit moment nog te veel mensen besmet om de maatregelen te versoepelen. Daarom is het van belang dat iedereen zich zo goed mogelijk aan de maatregelen gaat houden. Op die manier voorkom je dat er meer nieuwe besmettingen bij komen waardoor de maatregelen langer moeten blijven. De maatregelen zijn erop gericht om mensen zo min mogelijk met elkaar in contact te laten komen. Dit is voor veel mensen erg vervelend en daarom is het van belang om je aan de regels te houden. Op die manier voorkom je dat er meer mensen besmet raken met het coronavirus. Om te voorkomen dat je anderen besmet moet je thuisblijven als je klachten hebt. Het is dan van belang om zo snel mogelijk een coronatest te doen zodat je weet of je besmet bent.

Een coronatest doen
Als je een coronatest wil doen als je in Heiloo woont, hebt je verschillende mogelijkheden. Sommige mensen weten niet goed wat de verschillen tussen bepaalde teststraten zijn. Daarom kan het voor deze mensen lastig zijn om te beslissen naar welke teststraat zij gaan. Je hebt de keuze uit de teststraten van de GGD en verschillende teststraten van commerciële partijen. Het grootste verschil tussen beide teststraten is de testmethode die ze gebruiken. De GGD maakt gebruik van de PCR-test. Dit is een testmethode die als nadeel heeft dat het lang kan duren voordat de uitslag bekend is. Dat kan in sommige gevallen wel 48 uur duren omdat de test eerst naar een laboratorium moet worden gebracht. Als je naar een commerciële teststraat gaat, kun je een sneltest doen. Bij een sneltest is de uitslag normaal gesproken na 15 minuten al bekend. Daarom is het voor sommige mensen fijn om naar een commerciële teststraat te gaan.

Waar kun je een sneltest doen?
Coronatest in Heilo: overzicht kosten en sneltest locaties. Je ziet hier een overzicht van de verschillende testlocaties waar je een sneltest kunt doen in de omgeving van Heilo. Dat is handig voor de mensen in Heilo die liever geen twee dagen op de uitslag van hun coronatest wachten. Je moet dan in quarantaine om op de uitslag te wachten. Dit is vervelend aangezien je op dat moment nog niet zeker weet of je besmet bent of niet.