HEILOO - Ben je al bekend met de GGD corona PCR test in Heiloo? Als je dit nog niet bent, is het goed om hier meer informatie over te vergaren. Het is namelijk de test die uitgevoerd wordt wanneer je jezelf met klachten van het coronavirus wilt laten testen. Alleen weten nog niet veel mensen wat het allemaal inhoudt en op welke manier er getest wordt. Dit zorgt er weer voor dat mensen twijfelen of er wel een afspraak gemaakt moet worden. Omdat het wel belangrijk is om je te laten testen, kun je het beste direct verder lezen. Zo ben je al een beetje voorbereid voor jouw eigen afspraak.

Meerdere locaties voor de GGD corona PCR test in Heiloo

De GGD corona PCR test in Heiloo is de test die in de verschillende teststraten van de GGD wordt gebruikt. In de teststraat worden wattenstaafjes door jouw neus en keel gehaald. In het laboratorium wordt onderzocht of jij het coronavirus bevat. Tevens kunnen de onderzoeken aantonen of het coronavirus zich aan het ontwikkelen is en zullen hier eventuele toekomstscenario’s aan gehangen worden. Denk daarbij ook aan nieuwe maatregelen die getroffen gaan worden door de overheid om meer besmettingen te kunnen voorkomen. Jouw test is daarom meer dan alleen om te zien of jij zelf besmet bent.

Een afspraak maken bij de GGD

Om de GGD corona PCR test in Heiloo uit te laten voeren moet je een afspraak maken bij de GGD. Je kunt dit telefonisch doen, waarbij je samen met een medewerker jouw klachten gaat bespreken en een afspraak in gaat plannen bij een teststraat in de omgeving. Er is namelijk altijd wel een teststraat bij jou in de buurt en je hebt snel genoeg een afspraak staan. Hiervoor hoef je ook niet lang te wachten. Doordat er meerdere testmogelijkheden zijn, kun je binnen enkele dagen al aan de beurt geweest zijn. Zo zit je wellicht niet lang in thuisisolatie en kun je weer gewoon aan het werk zodra de uitslag binnen is.

De tijd tot de uitslag
Je moet er wel rekening mee houden dat de uitslag van de GGD corona PCR test in Heiloo 24 tot 48 uur later pas binnen gaat komen. Nadat de test uitgevoerd is, moet je dus nog even thuis blijven wachten. De uitslag is vaak binnen 24 uur al via de website te bekijken. Bij een positieve test word je altijd gebeld door een medewerker van de GGD. Ook dit gebeurt razendsnel. Je zit nooit meer lang in spanning en kunt uiteindelijk de nodige aanpassingen gaan doen. Ook bij een negatieve test moet je jouw gezondheid immers in de gaten blijven houden.