HEILOO - Altijd al willen genieten van geur en kleur in uw tuin? Maar dan zonder al teveel onderhoud? De nieuwe BioBorder Geur en Kleur is hiervoor ontworpen.

Een BioBorder is een beplantingsplan voor een bijna jaarrond aantrekkelijke, biodiverse en vooral onderhoudsarme tuin! Geschikt voor bijna elke maat tuin en deze planten kunnen wel wat droogte en regenbuien verdragen.
Met een BioBorder verandert u uw tuin in no-time in een groene oase. Een mooie oplossing voor die mensen die niet zoveel tijd hebben om te tuinieren. Of er misschien nog niet zoveel verstand van hebben, maar wel graag een aantrekkelijke groene tuin willen. U krijgt een kant en klaar plantenpakket mee, met een plattegrondje en een eenvoudige handleiding waarmee u de plantjes zo in uw tuin zet. En met deze border helpt u ook de wilde bij, vlinders en vogels.

U kunt deze nieuwe BioBorder, ontworpen door landschapsarchitect Arjan Boekel, ook “ in het wild” bewonderen, namelijk in het parkje voor verzorgingshuis de Loet in Heiloo. Vorig jaar is dit parkje namelijk aangelegd in opdracht van Gemeente Heiloo. De prachtige kleurrijke en geurende bloemen, struiken en bollen zijn aangeplant door bewoners en vrijwilligers van de Loet, leerlingen van de Benedictusschool en vrijwilligers van onder andere vereniging Groei en Bloei. Hiermee zagen de bewoners van de Loet een lang gekoesterde wens in vervulling gaan: een kleurrijk en afwisselend ommetje. Recht voor hun deur. De eerste bollen zijn al opgekomen, het wachten is op het echte voorjaar om de rest in bloei te zien komen en van alle geuren te genieten.

De BioBorders worden geleverd vanaf 1 april tot 1 november en zijn te bestellen via BioBorder.nl. De planten worden duurzaam gekweekt bij kwekerij Maatwerk (GGZ NHN). Ophalen kan ook, bij kwekerij De Buitenkans in Heiloo (Bullaan 2 Heiloo). Of worden bezorgd in een straal van ongeveer 20 km om de uitleverlocatie. Dorien Kotterman, de Groene Reiger