HEILOO - Veilig Verkeer Nederland (VVN) in Heiloo heeft een donatie van €288,50 vanuit het Univé Ledenfonds ontvangen. Van het geld zijn veiligheidsjassen aangeschaft, zodat vrijwilligers in het verkeer beter zichtbaar zijn. 

De vrijwilligers van VVN gaan bij scholen langs, nemen verkeersexamens af, controleren fietsverlichting en vertellen over de gevaren van de dode hoek. De jonge, toekomstige verkeersdeelnemers krijgen alles mee over zichtbaarheid in het verkeer. Om zelf het goede voorbeeld te geven, dragen vrijwilligers veiligheidsjassen. De vijfentwintig jaar oude jassen waren inmiddels aan vervanging toe.

Frisse en reflecterende kleuren 

De jassen zijn al in gebruik en komen goed van pas nu de vrijwilligers zich opmaken voor fietscontroles en het fietsexamen voor de oudste basisschoolleerlingen, gepland voor volgende maand. Dankzij de donatie van het ledenfonds zijn de nieuwe jassen aangeschaft. Voor elke vrijwilliger is er nu een gloednieuw exemplaar met frisse en reflecterende kleuren.

Zichtbaarheid belangrijk thema 

Jan Grootenboer is vrijwilliger bij Veilig Verkeer Nederland in Heiloo: “Zichtbaarheid is een belangrijk thema in het verkeer. Met onze nieuwe jassen zijn wij als vrijwilligers zelf nu ook beter zichtbaar. Als vrijwilligers moeten we het hebben van dit soort donaties, omdat we zelf geen budget hebben en er toch representatief uit moeten blijven zien. De donatie van het Univé Ledenfonds is dan ook meer dan welkom.’’