HEILOO - Woensdag 22 september start weer de eerste les van de SportXperience, een nieuw initiatief in Heiloo voor kinderen van 6 en 7 jaar. Vijf lokale sportverenigingen hebben de handen inéén geslagen samen met de Buurtsportcoaches, waardoor de deelnemers gedurende 18 weken maar liefst vijf verschillende sporten kunnen uitproberen. Elke drie of vier weken staat er een andere sport op het programma, waarbij achtereenvolgens BMX, basketbal, badminton, karate en voetbal aan bod komen. Zo ontstaat de unieke mogelijkheid te ontdekken waar de interesses en talenten van de kinderen nu écht liggen. Na afloop van het sportseizoen ontvangen de deelnemers bovendien een sportadvies op maat. Deelnamekosten voor het complete seizoen (18 weken) bedragen € 65,-. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden voor dit project op www.sportenbewegeninheiloo.nl.

Vijf verenigingen, waaronder FCC de Boscrossers, Flashing Heiloo, Badmintonvereniging 't Vennewater, Karatevereniging Funakoshi en voetbalvereniging HSV Heiloo zijn de samenwerking met de Buurtsportcoaches van Holland Sport aangegaan. Met de coördinerende ondersteuning van de Buurtsportcoaches zal de 2e SportXperience vanaf september van start gaan. Zit je minimaal in groep 3 en ben je zes of zeven jaar? Dan kan je hier aan meedoen.

Je beoefent elk van de vijf sporten gedurende drie of vier weken. Elke sport beoefen je op een andere sportlocatie in Heiloo. Per sport kunnen de trainingsdagen en -tijden verschillen. De eerste sport die op het programma staat is BMX waarbij er elke woensdagmiddag getraind wordt van 16.00 – 17.00 uur op de crossbaan bij de Boscrossers. Aan het einde van het sportseizoen heb je zo heel veel verschillende sporten en sportlocaties verkend en zijn de deelnemers klaar voor een advies op maat, om te bepalen welke sport nou écht bij hen past.
Aanmelden (€ 65,- per sportseizoen van 18 weken) kan via www.sportenbewegeninheiloo.nl.