HEILOO - Stap op je fiets om een rondje te maken lang s een aantal gezellige zwaaipunten in onze eigen mooie regio.

Steeds meer mensen zitten weer thuis, mensen werken thuis, sporten thuis en hebben steeds minder sociaal contact. Juist nu is het heel belangrijk om op een gezonde, verantwoorde manier naar buiten te gaan en te blijven bewegen. Het Steunpunt Eenzaamheid heeft samen met de lokale Welzijnsorganisaties en het Jongerenwerk in oktober het project ‘Zwaaien voor een glimlach’ gelanceerd. Door middel van heel veel gekleurde zwaaihandjes in verschillende vormen door de BUCH-gemeentes heen, willen wij de mensen stimuleren elkaar te groeten. Van een vrolijke groet wordt iedereen blij. Er bestaan al wandelroutes en daar komt nu dus een Zwaaifietsroute van ongeveer 30 kilometer door de gemeente Heiloo en Castricum bij.

Lokaal sportakkoord
De Zwaairoutes zijn mogelijk gemaakt door het Lokaal sportakkoord. Dit is een samenwerking tussen verschillende sportaanbieders, de Gemeente, Buurtsportcoaches en andere betrokkenen op het gebied van sport en bewegen. Aan de Buurtsportcoaches van Heiloo en Castricum de eer om de route als eersten te fietsen. Wil je ook de route fietsen? Deze is te downloaden op https://jongerenwerkbuch.nl/zwaaistenen/ of kan worden opgehaald bij het wijkcentrum Trefpunt Heiloo en Welzijn Castricum. Achterop de routekaart vind je een leuke puzzelopdracht, zo wordt de route nog leuker om te fietsen, óók met het hele gezin.

Ook een Zwaaisteen voor de deur?
Werk je zelf nu vanuit huis en lijkt het je ook leuk om een Zwaaisteen voor huis te hebben, via de webshop www.zwaaisteen.nl kan je ook een eigen Zwaaisteen aanschaffen. Aan iemand een Zwaaisteen cadeau geven kan natuurlijk ook.