HEILOO - Op zondag 4 juni van 11.30 - 15.30 uur organiseert de Franciscaanse Beweging een wandeling in Heiloo van circa 13 kilometer. Kosten: € 5,-. Vertrekpunt: H. Willibrorduskerk, Westerweg 267, 1852 AG Heiloo. Aanmelden: shop.franciscaansebeweging.nl.

Voorafgaand aan de wandeling is het mogelijk om de viering in de kerk bij te wonen (om 10.00 uur). Na een kopje koffie of thee lopen we door het groen in en om Heiloo, waarbij de historische lijnen nog opvallend zichtbaar zijn. Onderweg passeren we drie houtwallen die eeuwen geleden zijn aangelegd om akkers en tuinen te beschermen tegen winderosie. Haaks op deze wallen liggen elzenhagen, eeuwenlang gebruikt op boerderijen en tuindersbedrijven. Ook bezoeken we het Heiligdom OLV ter Nood. We pauzeren onderweg bij koffie- en theehuisje Het Oesdom (consumpties zijn voor eigen rekening). Meer informatie over de wandeling is te vinden op www.franciscaansebeweging.nl/activiteiten.

De Franciscaanse Beweging verspreidt het gedachtegoed van Franciscus en Clara van Assisi. Vanuit de kernwaarden eenvoudig, betrokken, kwetsbaar en vredelievend biedt de FB ontmoeting, bezinning en verdieping in activiteiten, studie en publicaties. Met respect voor de ander en voor natuur en milieu zet de FB zich in voor een samenleving waarin macht, bezit en succes niet leidend zijn en waarin voor iedereen een plaats is.