HEILOO - Trefpunt Heiloo en Stichting Sport-Z starten donderdag 5 oktober met een nieuwe activiteit in de Buk Buk aan de Pastoor van Muijenweg in Heiloo. Van 14.30-16.00 uur kunnen senioren wekelijks meedoen aan GAMEnastieklessen, lessen waarin gamen en gymnastiek gecombineerd worden. Met behulp van spelcomputers spelen de deelnemers onder begeleiding leuke, uitdagende spellen op een groot scherm.


Bowlen, tennissen, skiën, golfen of kanoën, in de virtuele wereld komen alle sporten voorbij. Hoewel het in het dagelijks leven wat lastiger kan zijn deze sporten te organiseren, is digitaal natuurlijk álles mogelijk. “Het gaat er om dat we samen op een gezellige manier bewegen en met elkaar in contact komen. Het scherm daagt je uit te bewegen, iets wat natuurlijk ook goed voor je is. Elders in het land is dit project al eens succesvol uitgevoerd, we willen het daarom nu ook in Heiloo gaan aanbieden,” vertelt Sander Kager van Sport-Z.

De activiteit is gericht op alle seniore inwoners van Heiloo, vitaal of minder vitaal, iedereen is van harte welkom. Zelfs met een rollator of (rol)stoel is het mogelijk mee te doen. Deelname is gratis en inclusief koffie, thee en wat lekkers. Aanmelden kan bij Wanda Vasbinder (072-5331297 of wanda.vasbinder@trefpuntheiloo.nl) of bij Sander Kager (06-38326768 of s.kager@sport-z.org). Meer informatie vind je op www.sport-z.org/gamenastiek.