HEILOO - De leerlingen van de groepen 3 van kindcentrum De Duif presenteerden vorige week hun eigen kunsttentoonstelling. Tijdens een rondleiding door de leerlingen genoten ouders en medeleerlingen van de sprankelende kunstwerken, gemaakt in de stijl van beroemde kunstenaars.

Juf Lisa van groep 3B: ”Ons project is gestart met gastlessen over Marc Chagall door Pieter van der Woel, van stichting Zingevende Ambachten. Hij vertelde over het leven en werk van deze schilder. Vervolgens maakten de leerlingen een eigen kunstwerk dat mooi werd ingelijst. Dát was de start van onze ‘kunstcollectie’. Daarna hebben we gewerkt aan pop-art. De kinderen hebben levensgrote schilderijen gemaakt van de herkenbare poppetjes van Keith Haring en striptekeningen naar Roy Liechtenstein. Ook hebben we driedimensionale kunst gemaakt van klei, naar het voorbeeld van Niki de Saint Phalle.”

Ook groep 3A van juf Patricia en juf Natasja ging met kunst aan de slag: “Wij hebben gekeken naar overeenkomsten en verschillen tussen het werk van Vincent van Gogh, Hundertwasser en Gaudi. Wij hebben zelf kunstwerken gemaakt volgens de bijzondere technieken en het vrolijke kleurgebruik van deze kunstenaars,” vertelt juf Patricia. “Vervolgens hebben we geëxperimenteerd met de tekentechieken van Escher en Picasso en maakten we een groot groepskunstwerk van ‘De Schreeuw’ van Munch.”

Juf Natasja vult haar aan: “De lokalen in de Duivenvleugel hingen bomvol met kunst en ook op het schoolplein waren kunstwerken te zien. Mooi dat kinderen op deze manier kennis maken met kunst en met verschillende technieken leren werken. Ze waren zó trots op hun werk en dat hebben ze duidelijk laten zien. Een mooi staaltje van presenteren mét lef.”