HEILOO - Stichting Trefpunt Heiloo is vanaf augustus weer op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten ter ontlasting van de mantelzorger, zogenaamde respijthulpen.


In een dorp als Heiloo zijn er tegen de duizend mensen die langdurig zorgen voor iemand die ziek is. Deze zorg kunnen we niet helemaal weg nemen, maar we kunnen de mantelzorger wel ontlasten door tijdelijk de zorg over te nemen.

Neem bijvoorbeeld Theo, 71 jaar. Theo zorgt sinds 2 jaar volledig voor zijn vrouw. Door een auto-ongeluk kan zij niet volledig voor zichzelf zorgen. Theo zorgt met liefde voor haar, maar zou ook graag weer een middagje op de tennisbaan willen staan met zijn vrienden. Breng jij een middagje met zijn vrouw door om dat mogelijk te maken? De middag zou kunnen bestaan uit bijvoorbeeld samen koffie drinken, muziek maken, een cake bakken, een stukje wandelen, net waar de interesses liggen.

Ook is het mogelijk om de respijthulp in je eigen huis te bieden, bijvoorbeeld als je zelf door kleine kinderen aan huis gebonden bent of als de mantelzorger graag een ontspannen middagje thuis wilt doorbrengen.

Wat is de bonus voor jou als vrijwilliger? Een onkostenvergoeding van 4,50 euro per uur, diverse trainingen en begeleiding, maar vooral een voldaan gevoel.

Wil jij iets betekenen voor de mantelzorgers in Heiloo, neem dan contact op met Fabiola Hillebrand van Stichting Trefpunt Heiloo op 072-5331297 of info@trefpuntheiloo.nl.