HEILOO - Tijdens de netwerkbijeenkomst van ondernemersvereniging Ondernemend Heiloo is voormalig voorzitter Henk Morsch verrast met een Koninklijke onderscheiding. Hij ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester Hans Romeyn onder luid applaus van alle aanwezigen op het feestelijke terrein van Culinair Heiloo.

Vrijdag 14 juni kwam de burgemeester van Heiloo, Hans Romeyn, naar de netwerkbijeenkomst van Ondernemend Heiloo om de reeds afgezwaaide voorzitter Henk Morsch nog persoonlijk en publiekelijk te bedanken. De grote verrassing kwam toen hij de Koninklijke onderscheiding overhandigde tijdens het culinaire feest op Landgoed Willibrordus.

Ondernemer Henk Morsch is sinds de oprichting van de ondernemersvereniging Ondernemend Heiloo (OHO) betrokken bij de club. Dit jaar wordt het 25-jarig jubileum gevierd en des te meer reden om de voormalige voorzitter van OHO - hij is van 1998 tot februari 2019 voorzitter geweest – te bedanken met deze bijzondere Koninklijke onderscheiding.

Aanbevelingen
Uit de vele aanbevelingen voor deze Koninklijke onderscheiding voor Henk Morsch valt waardering te lezen, van zowel de ondernemersvereniging zelf alsmede de Winkeliers vereniging 'T Loo, Stichting Hart van Heiloo, Gemeente Heiloo, bedrijvenvereniging Boekelermeer / Stichting Beheerschap Boekelermeer en Rabobank Noord-Kennemerland.

OHO laat weten: “Ruim 20 jaar is Henk Morsch onbezoldigd voorzitter van de ondernemersvereniging geweest. Deze ondernemersvereniging, die in 2019 vijfentwintig jaar bestaat, is onder zijn voorzitterschap uitgegroeid tot een stabiele grote club met meer dan 250 actieve leden. Hij zorgt voor samenwerking met leden binnen onze vereniging, maar ook met de winkeliersverenigingen binnen Heiloo en tussen omliggende ondernemersverenigingen, zodat er een saamhorigheid en gunfactor van handel in de BUCH gemeente ontstaat. Hierdoor is door zijn initiatief het jaarlijkse golftoernooi en sprekersbijeenkomsten voor leden van alle verenigingen ontstaan. Ook het jaarlijkse overleg met de drie winkeliersverenigingen, onze vereniging en Burgemeester & Wethouders, waarin alle zaken worden besproken die ondernemers raken, is door hem in gang gezet. Henk Morsch heeft ook andere bedrijven geïnspireerd om zich in Heiloo te vestigen.”

Gemeente Heiloo: “Wij vinden de inbreng van de heer Morsch van zeer groot belang voor het positieve ondernemersklimaat in Heiloo en daarom bevelen wij hem van harte aan voor de Koninklijke onderscheiding. Deze onderscheiding laat zien, dat al de inspanningen van de heer Morsch zeer gewaardeerd worden en dat we trots zijn op hetgeen hij de afgelopen 20 jaar heeft weten te bereiken voor het ondernemersklimaat in Heiloo en de gehele regio.”