HEILOO - Vrijdag 5 november om 16.00 uur vindt de aftrap plaats van 'Samen Fitter!', een leefstijlprogramma voor kinderen van 6-11 jaar met (dreigend) overgewicht. Tijdens dit sportieve project werken kinderen onder begeleiding van een kinderdiëtist, jeugd- en gezinscoach, kinderfysiotherapeut en sporttrainer aan een gezondere leefstijl. Zij sporten op woensdag- en vrijdagmiddag en komen geregeld bij de specialisten voor voorlichting over diverse onderwerpen. Na vijf maanden wordt de begeleiding in intensiviteit teruggeschroefd maar blijft deze wel aanwezig tot 24 maanden vanaf de start van het project. Het project wordt gecoördineerd door de buurtsportcoach van Heiloo, Kim Groen. Aanmelden kan bij haar, via de website www.sportenbewegeninheiloo.nl/samen-fitter.

Tijdens 'Samen Fitter!' sporten de deelnemers wekelijks onder professionele begeleiding van een sporttrainer van Sport-Z en kinderfysiotherapeut Linda Nelissen, op woensdag van 17.00-18.00 uur en vrijdag van 16.00-17.00 uur aan de Strandwal 20 in Heiloo. Ook wordt er een voedingsadvies op maat gegeven, met o.a. aandacht voor verantwoorde keuzes (diëtist Ellen Blom). Daarnaast worden de gezinnen, naar behoefte, verder ondersteund door de jeugd- en gezinscoach zodat zij ook thuis de gezonde leefstijl in de opvoeding kunnen laten doorklinken. Het geheel wordt aangekleed met onder andere een ouder-kind kookles én ouder-kind sportlessen samen met een afsluitend uitje. Loopt het project na vijf maanden af dan blijven de kinderfysiotherapeut en kinderdiëtist (en naar behoefte de gezinscoach) nog tot twee jaar na de start betrokken bij de ontwikkeling van de deelnemer en het gezin.

Wil jij ook op een plezierige manier werken aan een gezondere leefstijl, meld je dan nu aan via www.sportenbewegeninheiloo.nl. Meer informatie vraag je op bij buurtsportcoach Kim, via k.groen@hollandsportbv.nl of 06-14418495. Er wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 110,- euro per deelnemer voor het gehele programma, de overige kosten worden gedekt uit de zorgverzekering, gemeente Heiloo en het Sportakkoord Heiloo. Wie de eigen bijdrage als een drempel ervaart kan contact opnemen met de buurtsportcoach om een passende oplossing te vinden.