HEILOO - Maartje & Kine komen naar Heiloo met het wervelende midwinterfeest SNEEUWBEESTEN. Het hyper muzikale cabaretduo werkt hiervoor samen met Pop- en showkoor Heartbeat. Samen nemen ze het publiek mee op een hallucinerende vlucht langs alle continenten, om te laten zien hoe mensen over de hele wereld het Feest van het Licht vieren. De voorstelling is op 27 december te zien in Theater De Beun.

In SNEEUWBEESTEN doen Maartje & Kine er alles aan om de julehygge (kerstgezelligheid) uit Kines thuisland Noorwegen te verspreiden over heel Nederland. Eigenlijk is julehygge (spreek uit: joéh-le-húú-gèh) veel meer dan gezelligheid. Het is het diepgevoelde verlangen naar saamhorigheid, plezier en troost in de donkere dagen. Verwacht een winters revuespektakel propvol Scandinavische sprookjes, inheemse goden, nostalgie en kolder. De unieke samenwerking met lokale koren en wisselende gastartiesten maakt Sneeuwbeesten tot een midwinters lichtfeest dat je probleemloos door de donkerste dagen heen trekt.

Lokale koren op het podium

Voor SNEEUWBEESTEN werken Maartje & Kine in iedere plaats samen met een lokaal koor. Maartje & Kine: “In alle steden of dorpen waar we met Sneeuwbeesten komen staan we op het podium met lokaal muzikaal talent. Dat is een van onze mooiste muzikale ervaringen tot nu toe! We zijn ontzettend onder de indruk van het hoge niveau en het enthousiasme van de koren. Ze maken dit midwinterfeest helemaal af.”

Pop- en showkoor Heartbeat

In Heiloo delen Maartje & Kine het podium met Pop- en showkoor Heartbeat uit Koedijk. Dit ambitieuze vrouwenkoor houdt wel van muzikale uitdagingen! Heartbeat bestaat 23 jaar en heeft al vele eigen shows op de planken gezet, samen met hun liveband. Daarnaast hebben zij onlangs mogen optreden bij unieke Alkmaarse evenementen. Een paar jaar geleden zong dit koor bij de musical Jesus Christ Superstar, óók al zo’n geweldige ervaring! Optreden met de professionele voorstelling Sneeuwbeesten is “de kers op de taart”.

Over de voorstelling

SNEEUWBEESTEN is een flonkerend feest voor de donkere dagen. Een voorstelling voor volwassenen, maar ook geschikt voor jongeren vanaf tien jaar. Het is alweer de zesde voorstelling van het cabaretduo. Pers en publiek waren laaiend enthousiast over de vorige voorstellingen. Vier sterren bij De Telegraaf: “Een klinkend feest” en zelfs vijf sterren bij Theaterparadijs: “Anderhalf uur puur genieten.” De Theaterkrant schreef: “De mooiste muziek, betoverende glimlachen, legs, een grote verzameling muziekinstrumenten en humor.”

Praktische informatie

Sneeuwbeesten in Theater de Beun

Datum: 27 december 2023
Adres: Theater De Beun, Willibrordusweg 2, 1851 HB Heiloo
Tijd: 20.15 uur
Tickets: https://debeun.nl/productie/maartje-kine-2/

Kijk op de website van Maartje & Kine voor overige speeldata en kaartverkoop.