HEILOO - We worden met z’n allen steeds ouder en dat doen we het liefst zo vitaal en gezond mogelijk. Op zaterdag 22 april houden Stichting Trefpunt Heiloo, de buurtsportcoaches, Diëtistenpraktijk Afra Ouwerkerk en Fysiopartner Heiloo een Vitale Ouderendag in het Trefpunt. Sta jij als zorgpartner of welzijnsorganisatie ook op de markt tijdens deze dag?

De Vitale Ouderendag is speciaal voor 60-plussers die graag gezond en vitaal in het leven staan, ook bij het ouder worden. Er is een markt waar welzijnsorganisaties en zorgpartners zichzelf kunnen presenteren en waar ze vragen kunnen beantwoorden van de bezoekers. De Buurtsportcoach neemt gratis fitheidstesten af, waarna de deelnemers een persoonlijk beweegadvies krijgen.

Gezond en vitaal ouder worden

Mensen worden steeds ouder, maar dat gaat lang niet altijd zonder gebreken. Ouderen lopen andere risico’s dan jongeren. Om gezond en vitaal ouder te worden is het daarom goed te kijken naar zaken als voeding, leefstijl en beweging, maar ook zaken als veiligheid in huis en valpreventie. Dit zijn allemaal onderwerpen die onderdeel van de Vitale Ouderendag zijn. De dag is er om senioren te inspireren en motiveren bewust bezig te zijn met hun gezondheid. Daar kunnen we hen allemaal bij helpen.

Doe je mee?

Ben je zorgpartner of welzijnsorganisatie en wil je jezelf presenteren op de informatiemarkt? Meld je dan aan bij Wanda Vasbinder van het Trefpunt via wanda.vasbinder@trefpuntheiloo.nl of via (072) 533 12 97. Bij haar kun je ook terecht voor meer informatie.