HEILOO - Vogel is een ode aan de kracht van het verhaal. Thijs Prein schreef zijn idee samen met Thomas Verbogt speciaal voor de 85e verjaardag van Bram van der Vlugt. De grijze eminentie van het Nederlands toneel gaat het avontuur aan met de veel jongere theatermakers Roelof Pothuis en Thijs Prein. De spannende verhalen van de oude man doen je het verlangen naar de waarheid vergeten.


Het verhaal
Martinus woont in een oud stationsgebouw. Als dertienjarige is hij er komen wonen en nooit meer vertrokken, al beweert hij zelf van wel. Vijfenzeventig jaar later kijkt hij met zijn kleinzoon terug op zijn leven. Een lastige opgave, want Martinus neemt graag een loopje met de waarheid. Toch zoeken ze naar wat er in de oorlog is gebeurd en wat Martinus al die jaren heeft weggestopt. Pijnlijke gebeurtenissen worden blootgelegd, mooie inzichten verworven en de angst voor het naderende einde brengt kleinzoon en grootvader tot elkaar.

De pers over Vogel
“Bram van der Vlugt schittert in ‘Vogel" - Noord-Hollands Dagblad.
“Een ode aan de vlucht van de verbeelding” – Theaterkrant.
“De fantasievolle wereld van Kat op het Spek, die beslist gezien mag worden” - Trouw.

Kaarten vanaf € 20,00 voor vrijdag 25 oktober om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.