HEILOO - Wandel op zondag 22 mei met een gids van Landschap Noord-Holland door een botanisch paradijsje langs de A9, tussen Limmen en Akersloot. Uniek omdat dit alleen mogelijk is tijdens een excursie met gids. Prachtig voor natuurliefhebbers in het algemeen en voor natuurfotografen in het bijzonder. Het gebied is vanaf Heiloo richting Akersloot/Alkmaardermeer te bereiken.

Oernatuur langs de snelweg

Vanuit de auto valt de kleurenrijkdom van dit landje meteen op. De gele vlekken van de dotter en de ratelaar en de roze velden van de echte koekoeksbloem. En later ook het wit van het zeldzame veenpluis. Dit laatste stukje oernatuur, pal naast de A9, is een strook oude veengrond, met nog een snuifje ziltigheid van het enigszins brakke Diewater. Hier groeit van alles wat in de rest van de provincie zeldzaam is geworden.

Vogels, vlinders en bevertjesgras

Het Limmerdie is als broedgebied van weidevogels van groot belang. Het is nu een prachtig moment om er een kijkje te nemen. Bijzonder is dat hier ook veel orchideeën groeien. We gaan op zoek naar bevertjesgras, een heel fotogeniek plantje. Deze plantenrijkdom trekt weer veel vlinders en insecten. Kortom, een uitbundig voorjaarsfeest voor natuurliefhebbers! Het is wel verstandig om laarzen of stevige schoenen aan te trekken.

Reserveren is verplicht. Zin om mee te gaan, meld je aan op www.gaatumee.nl

Wanneer: zondag 22 mei 2022 van 10:00 tot 12:00 uur

Vertrekpunt: Via Lagelaan-Heiloo richting de A9; over het viaduct van de A9 met de bocht naar rechts, beneden linksaf; tot einde weg.