HEILOO -Vandaag ging de vernieuwde Albert Heijn in de wijk Ypestein in Heiloo open. De supermarkt heeft het nieuwste winkelconcept van Albert Heijn. De winkel is totaal vernieuwd qua inrichting, is duurzamer en heeft de nieuwste snufjes zoals elektronische schapkaartjes en zelfscankassa’s. Om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) zoveel mogelijk te beperken zijn alle openingsactiviteiten afgelast.

Supermarktmanager Maarten Hart: “Met de nieuwe zelfscankassa’s gaat het afrekenen een stuk sneller. In het nieuwe winkelconcept is meer aandacht voor vers, maar ook voor duurzaamheid. Door de installatie waarmee warmte wordt teruggewonnen, gebruiken we bijvoorbeeld geen gas meer en dat levert een behoorlijke energiebesparing op.”

1,5 meter
De veiligheid en gezondheid van medewerkers en klanten staan altijd voorop. Daarom zijn er nu plexiglas schermen bij de kassa’s en hesjes voor vakkenvullers om aandacht te vragen voor het houden van 1,5 meter afstand. Ook mag er maximaal één klant per 10 m2 in de winkel aanwezig zijn en is het gebruik van een winkelwagen verplicht. Meer informatie over genomen maatregelen en de nieuwste updates staat op www.ah.nl/samen.

Hygiëne
Om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) zoveel mogelijk te beperken speelt hygiëne een grote rol, voor de gezondheid van klanten en van medewerkers. Albert Heijn doet daarom een dringend beroep op klanten om zoveel als mogelijk gebruik te maken van zelfscan en de boodschappen met pin of mobiele telefoon af te rekenen. “Zo beperken we hand-op-hand contact, in lijn met het advies van het RIVM”, aldus Maarten Hart.

Openingstijden
Albert Heijn Ypestein is open van maandag tot en met zaterdag van 8:00 tot 21:00 uur en op zondag van 10:00 tot 20:00 uur.