ALKMAAR - Radiostations in heel Europa draaien morgenochtend om 8.45 uur "You'll never walk alone" van Gerry & The Pacemakers. Zij sluiten zich aan bij de actie die de Belgische VRT Radio 2 dj Sven Pichal heeft aangekondigd. Ook HITRADIO 072 doet mee met de actie.


Vorig jaar verzon 3FM-ochtend dj Sander Hoogendoorn dezelfde actie en toen deden 183 radiozenders mee. De zenders willen hiermee iedereen steunen die met de coronacrisis te maken heeft en er zo niet alleen voor staat. De actie werd genomineerd voor de eenmalige "The Coronavirus Radio Ideas Award" in de categorie Best Mega Promotion. Daarnaast werd het "Radiomoment van 2020".

"Bijna een jaar geleden alweer!", twittert Hoogendoorn. "Misschien een ideaal moment om opnieuw te verenigen met muziek", aldus Pichal. "Laat ons vrijdag opnieuw voor zo'n schitterend radiomoment gaan. Zodat luisteraars in heel Europa even kunnen stilstaan bij de moeilijke, maar ook de mooie en warme momenten van dit voorbije coronajaar. Laat ons op vrijdag 19 maart opnieuw iedereen via de radio met elkaar verbinden, over de grenzen heen!

HITRADIO 072 is te ontvangen op DAB+ op kanaal 7B in Alkmaar en wijde omgeving. Luisteren kan ook met de interactie Android app en via de webstream op www.hitradio072.nl