HEILOO - Na een unaniem besluit half maart om Het Baafje open te houden is er hard gewerkt. En met succes! Zwembad Het Baafje opent de deuren voor publiek vanaf donderdag 2 mei voor een zomer vol zwemplezier. Nu moet alleen het weer nog even meewerken.

In een kort tijdsbestek is er enorm veel werk verzet door alle betrokken partijen en de politiek van Heiloo om Het Baafje te redden. Eddy Bakker, manager exploitaties namens Holland Sport: “Het is geweldig dat dit prachtige bad voor de inwoners van Heiloo en omstreken behouden blijft en dat we vanaf 2 mei weer kunnen zwemmen. Wij zijn blij met alle enthousiaste vrijwilligers die zich regelmatig hier in het bad en ook achter de schermen inzetten. De betrokkenheid van de inwoners uit Heiloo laat het belang van dit mooie bad zien.”

Tijdens een feestelijk openingsmoment voor genodigden van Holland Sport en Stichting Vrienden van Heiloo eerder in de week verloot Holland Sport onder alle voorinschrijvers een familieabonnement. “Iedereen die zich op de website Red het Baafje heeft aangemeld als geïnteresseerde is uitgenodigd bij feestelijke opening en maakt kans op een zomer gratis zwemmen met het hele gezin,” vertelt Eddy Bakker.

Hij vervolgt: “Dit gezellige openluchtzwembad biedt zwemplezier voor jong een oud met een lage en een uitdagende hoge duikplank , een 50-meterbad om lekker banen te trekken en een verwarmd instructiebad en peuterbadje. Er zijn verschillende grasvelden met voldoende schaduwplekken als de zon op zijn hoogste punt staat. We kijken uit naar een mooi seizoen voor banenzwemmers, de zwemverenigingen en veel recreatieve bezoekers. Met de nieuwe Stichting Vrienden van Heiloo wordt de laatste hand gelegd aan een spetterende activiteitenagenda. Houd onze website in de gaten!”

Praktische informatie

Vrijdagochtend 26 april opent de online abonnementsverkoop voor Het Baafje. Naast 12-badenkaarten en persoonlijke abonnementen worden ook de bekende familieabonnementen aangeboden. Abonnementen en losse tickets zijn te koop via de website van Holland Sport, www.hollandsportbv.nl/zwembadhetbaafje.