HOORN - Voor aanvang van de eerste speeldag van 2020 stonden er drie ploegen aan kop in de 4e klasse A van het zaterdagvoetbal. Always Forward, SDOB en De Foresters. Na dit weekend kan Always Forward als de grote winnaar worden bestempeld. De Hoornse formatie won de topper tegen De Foresters met ruim verschil terwijl SDOB met 1-0 verloor bij Opperdoes.

Het topduel tussen Always Forward en De Foresters kende vooraf en het eerste uur een hoop spanning, maar werd uiteindelijk door de thuisploeg met ietwat geflatteerde cijfers gewonnen (5-1). Routinier Ivo Rottiné had de Hoornse ploeg na een ruim half uur op voorsprong gebracht, en deze werd kort na rust verdubbeld door Stefan Schipper. Heel even bracht invaller Daan Piet de spanning terug met de aansluitingstreffer, maar nauwelijks drie minuten later bracht De Wit de marge alweer op twee.

Hoogtepunt van de wedstrijd was de goal die Leon Machielse vanaf eigen helft maakte en waarmee het duel defintief beslit werd, en in de slotfase wist Pengel de score zelfs nog op 5-1 te brengen waardoor Always Forward nu op drie punten zet. Met nog dertien wedstrijden te gaan is er echter nog niets beslist.