EINDHOVEN - PSV heeft zaterdagavond niet kunnen profiteren van het puntenverlies van Ajax tegen FC Emmen. In Eindhoven was de ploeg van Ruud van Nistelrooy niet opgewassen tegen een stug AZ: 0-1.


De vorige thuisnederlaag van PSV dateerde van februari dit jaar, ook al tegen AZ. AZ kwam op voorsprong na een te harde pass van Veerman op Ramalho. Karlsson profiteerde en bediende Pavlidis die met een knappe stift doel trof. PSV nam daarna het initiatief en was met kopballen van Gakpo en Gutiérrez (paal) dicht bij de gelijkmaker. Aan de andee kant had Reijnders de voorsprong kunnen uitbreiden met een harde knal op de lat.

Na rust werd de gelijkmaker van Gakpo afgekeurd wegens buitenspel. Het lukte PSV vervolgens niet om door de hechte Alkmaarse defensie te breken al was madueke met een poging op de paal nog dichtbij.

Door de uitslag van PSV-AZ kan Feyenoord de grote winnaar van het weekend worden. Mochten de Rotterdammers zondag de stadsderby tegen Excelsior winnen dan nemen zij drie punten afstand van PSV en Ajax (beiden 30 punten). AZ gaat als nummer vier de winterstop in met 29 punten.