ALKMAAR - AZ heeft thuis met 2-1 gewonnen van Heracles Almelo. De Alkmaarders zijn in de eredivisie al twaalf wedstrijden, waarvan negen overwinningen, op rij ongeslagen en voor het eerst in lange tijd was het publiek daar ook weer getuige van.

In een nat en winderig AFAS-Stadion in Alkmaar leverde de eerste helft al snel het verwachte spelbeeld op. AZ viel aan en Heracles hield vooral tegen. Vangelis Pavlidis miste een goede kans, maar Tijani Reijnders scoorde met een droge knal met links in de bovenhoek wel. Heracles stribbelde daarna meer tegen en kwam vlak voor rust langszij. Nikolai Laursen kopte raak na een mooie aanval en puike voorzet van Rooskens.

Kort na de rust liep Pavlidis al snel een voorzet van Yukinari Sugawara binnen en was er de hernieuwde voorsprong voor de thuisploeg. De gasten kwam amper nog van de eigen helft af, maar het bij vlagen slordig spelende AZ drukte niet door, waardoor het tot het eind spannend bleef. Uiteindelijk wist AZ de zege over de streep te trekken en voert daarmee de druk op richting de nummer drie in de stand, Feyenoord. AZ en Feyenoord treffen elkaar volgende week zondag in Alkmaar.