HEILOO - Maar liefst zeven weken op rij stonden de bewoners van ViVa! Zorggroep locatie De Loet op donderdagochtend klaar voor de activiteiten van de maatschappelijk sportcoach van Sport-Z. Om ervoor te zorgen dat de senioren inwoners van dit complex regelmatig in beweging komen stond een sportcarrousel op het programma, waarin diverse sport- en beweegactiviteiten aan bod kwamen. De reeks werd onlangs feestelijk afgesloten met een bowlingsessie bij Bowling Heiloo.

Jelle Zuijdam is maatschappelijk sportcoach bij Sport-Z en zet zich namens de stichting in om kwetsbare inwoners binnen de gemeente in beweging te brengen. Dankzij een financiering vanuit de leefstijlgelden in Heiloo kan Stichting Sport-Z voor doelgroepen waar een specifieke beweegbehoefte is een sportcarrousel organiseren. “De bewoners van ViVa! Zorggroep locatie De Loet gaven aan wel in beweging te willen komen, maar niet zo goed te weten welk aanbod nog bij hun interesses en mogelijkheden aansloot. We hebben de wensen geïnventariseerd en een mooi programma op maat samengesteld. De sportcarrousel biedt hierbij een ideaal aanbod voor deze senioren, ze maken kennis met meerdere beweegvormen. Zo sporen we alle bewoners aan om weer meer gezamenlijk te bewegen, men gaf al aan sporten als jeu de boules en koersbal zelf te gaan oppakken om zo structureel in beweging te blijven,” aldus Jelle.

Wekelijks kwamen verschillende sporten aan bod, waaronder jeu de boules, koersbal, wandelbootcamp en bowlen. “We hadden wekelijks een gevarieerde groep die aansloot met telkens zo’n 10 á 15 deelnemers. Je merkt dat naast het bewegen ook plezier maken en in contact zijn met anderen iedereen echt goed doet. Bij de wandelbootcamp eindigden we bijvoorbeeld met een rollator/rolstoelrace, tot hilariteit van de aanwezigen maar met groot succes,” sluit Jelle af.