HEILOO - Dit is dé kans om uw looptechniek – zo vlak voor de Maalwaterrun - door de Olympische Zusjes de Witte bij te laten schaven. Een unieke mogelijkheid om tips en tricks voor een techniek als een topatleet te krijgen van de Nederlandse atletiek-zusjes Laura en Lisanne de Witte.

Op donderdag 26 maart van 19.00 tot 21.00 hebben Roparun-team 130 Keep on Running en CiRoPack de Zusjes de Witte 'gestrikt' om bij AV Trias Heiloo op Sportpark Het Maalwater een clinic te geven. Met hun jarenlange ervaring als topsprintsters zullen Laura en Lisanne een divers programma neerzetten met als doel u sneller en efficiënter te laten hardlopen. Oftewel, de perfecte voorbereiding op de Maalwaterrun van 19 april, of ieder ander hardloop event.

Run op het leven

Ciska en Rob van der Wal, van CiRoPack, gingen in 2018 al met team 130 Keep on Running mee naar de Roparun. Een groots evenement waarbij geld wordt ingezameld voor mensen met kanker. Ook wel ‘de run op het leven’ genoemd. In 2020 gaan zij weer als teamlid mee en vertrekt het sportieve team hardlopend op 30 mei vanuit Parijs om op 1 juni in Rotterdam te finishen. Het team wil zoveel mogelijk geld inzamelen voor de Roparun. De missie van Roparun: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

De gehele opbrengt van de clinic van de Olympische Zusjes de Witte gaat naar team 130 Smit&Partners Keep on Running, voor de Stichting Roparun. Deelname kost 10 euro. Aanmelden gaat via ciska@ciropack.nl.

Vergeet de snelle schoenen niet...
De clinic met Zusjes de Witte is leuk en leerzaam. Het programma begint met een warming-up. Vergeet dus niet om de snelle schoenen aan te trekken. Er worden verschillende oefeningen voor het verbeteren van de looptechniek gedaan en uitgelegd. Daarna is er mogelijkheid voor een wedstrijdelement waar de opgedane ervaring getest kan worden. Na de training zullen Laura en Lisanne in het kort vertellen hoe het ervoor staat met hun voorbereiding voor de Olympische Spelen in Tokyo, gevolgd door de nodige tips over voeding rondom een wedstrijd.

Alle activiteiten van team Keep on Running voor de Stichting Roparun zijn te volgen via Facebook: keeponrunning130.