HOOGKARSPEL/HEILOO – Tweedeklassers De Foresters en HSV kunnen tevreden terugkijken op hun gespeelde wedstrijd van afgelopen maandag. De Foresters keerde met drie punten terug uit Hoogkarspel en HSV hield een punt op sportpark Maalwater.

Spirit’30 – De Foresters 0-2
‘Dit is altijd lekker. Ook de manier waarop’, was Edwin Reder logischerwijs tevreden over de 0-2 zege die zijn ploeg boekte bij Spirit’30. De Heilooërs gingen goed van start. Na drie minuten werd er door Ozair Dahi een honderd procent kans gemist en werd er ook een grote mogelijkheid gekeerd door de Spirit doelman. Na elf minuten viel via Joeri Warmenhoven alsnog de 0-1.

Ondanks dat coach Reder halverwege had gehamerd op het feit dat er rustig moest worden gespeeld vanwege het fysieke spel van Spirit moest Djurre Heemskerk vlak na rust met zijn tweede gele kaart en dus rood inrukken. De penalty van de gastheer werd echter gekeerd door doelman Leon Commandeur. ‘Daarna speelden ze meer lange ballen.’ Twintig minuten voor tijd stoomde rechtsback Koen van t Boveneind op en scoorde oog in oog met de Spirit doelman. Reder: ‘Daarna hebben we de bus geparkeerd. Met heel hard werken hebben we drie punten binnengehaald.’

HSV – De Zouaven 2-2
HSV speelde gelijk tegen De Zouaven. ‘We waren heer en meester en hebben niet gekregen wat we verdienden’, stelde Edwin Veenstra. ‘We hebben echt een goede wedstrijd gespeeld.’ De ploeg uit Heiloo had het meeste balbezit en de meeste kansen. Van de acht of negen mogelijkheden vielen er echter maar twee binnen. De opponent uit Grootebroek scoorde, uit drie mogelijkheden, eveneens tweemaal.

Nadat Jelle Stam met een sliding de score had geopend moest hij langs de kant worden geholpen aan zijn arm die hij had open gehaald. Op dat moment wist De Zouaven op gelijke hoogte te komen. Met een kopbal wist de koploper halverwege de tweede helft zelfs op voorsprong te komen, maar dankzij een treffer van Rick Houtenbos eindigde het treffen in 2-2. Al had HSV met enkele grote kansen nog kunnen winnen. ‘Voor ons is belangrijk dat we met plezier beginnen en met plezier terugkijken. Het publiek heeft een mooie wedstrijd gezien.’