REGIO – Eersteklasser AFC’34 bewees tegen FC Boshuizen maar weer eens dat het gedurende dit seizoen stappen heeft gezet. Een klasse lager klom HSV door een zege naar de subtop, kwam De Foresters niet verder dan een gelijkspel en ging Kolping Boys onderuit.

De Foresters – VV Schoten 1-1
Waar vele ploegen volgende week enkel voor de sportieve eer spelen, wacht er voor De Foresters nog een spannende laatste speelronde. Samen met West Frisia vecht de ploeg uit Heiloo voor de laatste veilige plek op de ranglijst.

Nadat Schoten na zeven minuten via een strafschop op 0-1 was gekomen moest De Foresters op jacht naar de gelijkmaker. ‘We begonnen slecht, waren overal een stap te laat, gingen half in de duels en waren slecht in de passing. Als we even gas gaven kwamen we er doorheen’, aldus Edwin Reder. ‘Na rust waren we de bovenliggende partij.’

Schoten haalde echter een bal van de lijn en de doelman keerde een inzet. Uiteindelijk tekende Djurre Heemskerk vanuit een afgeslagen bal voor de 1-1. Ozair Dahi leek de ploeg uit Heiloo in de absolute slotfase nog de zege te bezorgen, maar zijn inzet werd knap gekeerd.

Spartanen – HSV 0-2
In Wognum was duidelijk dat Spartanen – HSV een duel was tussen twee ploegen die nergens meer voor speelden. ‘Het was leuk, maar er ging ook veel mis’, zag Edwin Veenstra. Na de pauze werd het een open duel waarin de ploeg uit Heiloo de betere was.

HSV slaagde er in om het overwicht in de score uit te drukken. Twintig minuten voor tijd opende Jelle Stam de score, waarna Mats de Zeeuw tien minuten later alleen op de keeper af ging en de 0-2 binnenschoot. ‘We staan nu zesde en daar horen we. Dan hebben we een redelijk seizoen gedraaid.’