HEILOO - Vanuit de subsidie Jeugd-aan-Zet worden er door de lokale sportverenigingen en sportaanbieders extra activiteiten aangeboden in Heiloo voor jongeren van 12 t/m 17 jaar. In de maand februari staan onder andere Jeugd Fit, freerunning, Freestyle- en Pannavoetbal en ‘Start to Sprint’ op het programma. Ook start deze maand een nieuw aanbod voor kinderen in de basisschool leeftijd.

“Deze lockdownperiode is voor jongeren een moeilijke tijd en doordat veel activiteiten wegvallen worden sociale contacten beperkt. Begin januari zijn wij daarom gestart met het organiseren van activiteiten voor deze doelgroep. De eerste reeks met kickboks-clinics waren een groot succes en we hebben 22 verschillende jongeren hieraan mee zien doen”, aldus Kim Groen, Buurtsportcoach in de gemeente Heiloo.

In de maand februari wordt weer een gevarieerd sportprogramma voor de jongeren georganiseerd. Op woensdag 3 en vrijdag 5 februari kunnen ze meedoen aan Jeugd Fit (17.15-18.15 uur, Heiloo Vitaal); op zaterdag 6 en donderdag 11 februari verzorgt Urban Tricks clinics freerunning (13.00-14.00 uur); maandag 8 februari kan je meedoen aan clinics freestyle- en pannavoetbal (Streetmoves, 14.30-15.30 uur) en donderdag 11 en 18 februari organiseert AV Trias ‘Start to Sprint’ (16.00-17.00 uur). Aanmelden is verplicht en kan via de activiteitenkalender op www.sportenbewegeninheiloo.nl. Houd de website in de gaten voor het actuele aanbod, tijden en locaties.

Basisschool kinderen kunnen ‘Uitrazen’
Donderdag 4 februari start de nieuwe activiteit ‘Uitrazen’ voor kinderen uit groep 3 t/m 8. Zij kunnen elke dinsdag en donderdag van 14.45-16.00 uur buiten komen spelen op de hockeyvelden van Hockeyclub De Terriërs. De trainers van Holland Sport zorgen voorleuke sport- en spelmaterialen. Je kunt je gratis aanmelden via www.sportenbewegeninheiloo.nl.