ASSENDELFT - HSV heeft zondag wellicht voor de grootste verrassing van het weekend gezorgd door koploper Assendelft in eigen huis te verslaan. De ploeg die in eigen huis nog ongeslagen was kreeg een gevoelige tik te verwerken van de Heilooër formatie van Edwin Veenstra.


Duidelijk was in ieder geval dat de stevige storm van invloed was en dat er van goed voetbal nauwelijks sprake was.Aan de andere kant heeft HSV die wind nu eindelijk eens in de rug nadat men zeer moeizaam aan de competitie begon. De zegein Assendelft zorgde er zelfs voor dat de equipe van Veenstra voor het eerst dit seizoen in het linkerrijtje terecht komt.

Met een forse wind tegen gaf de ploeg in ieder geval weinig weg en de 0-0 ruststand gaf dan ook hoop voor het tweede bedrijf. Tien minuten na de hervatting kwam die hoop toen Jelle Stam de bal tegen de touwen kopte. Assendelft was vervolgens niet bij machte om het tij te keren, mede omdat keeper Indy Klamer niet van plan was zich deze zondagmiddag te laten passeren. In het laatste kwartier viel dan ook de definitieve beslissing toen opnieuw Stam het net vond en een eigen doelpunt van Opdam de eindstand op 0-3 bepaalde.