HEERHUGOWAARD - HSV heeft eindelijk de eerste overwinning van het seizoen mogen noteren en nog wel op bezoek bij SVW '27. De ploeg van trainer Edwin Veenstra doet daarmee de laatste plaats over aan de Heerhugowaarders.

De wedstrijd om de laatste plaats in 2A was nimmer spannend want daarvoor speelde de thuisploeg van trainer/coach Edwin Reder te slordig. Men verloor dan ook terecht van HSV dat de laatste plaats weer overdraagt aan de groen-zwarten. Persoonlijke fouten deden de thuisploeg de das om tegen de ploeg uit Heiloo die het zelf vervolgens vakkundig wisten af te maken. Zo werd er bij de eerste goal door het midden uitverdedigd en waar Jelle Stam de bal nog niet langs keeper Danny de Boer kreeg deed Rick Houtenbos dat in de rebound wel.

Na de rust werd het niet veel beter bij de thuisploeg en de wijze van verdedigen bij een afgeslagen corner was zelfs schrijnend waardoor het voor Houtenbos een koud kunstje was zijn tweede van de middag te maken. In de slotfase maakte Stam het nog erger door de hele verdediging van SVW '27 de hielen te laten zien en de eindstand op 0-3 te bepalen.