HEILOO - De spanning bovenin de 2e Klasse A is weer helemaal terug nadat de nummer drie, HSV, donderdagavond het inhaalduel tegen koploper Vitesse '22 met 2-1 wist te winnen.

De Heilooër formatie van trainer Mark Kranendonk was in het soms pittige duel met name in de eerste helft sterk en sloeg toen ook toe al kwam het wat gelukkig op voorsprong. Jasper Rutgers kreeg de bal via zijn eigen voet ongelukkig tegen zijn hand aan waarna scheidsrechter Schipper naar de stip wees. Jelle van Haastrecht bleek koelbloedig vanaf elf meter. Dezelfde Van Haastrecht verdubbelde even later de score met een van richting veranderd schot.

Na de rust kwam Vitesse '22 sterk terug en had het initiatief, maar dat leverde niet meer op dan een treffer van aanvoerder Jort Kaandorp. Ondanks de nederlaag hebben de Castricummers d ekoppositie nog wel in handen. Achtervolgers VIOS W. en HSV staan op respectievelijk drie en zes punten, maar hebben ook nog een wedstrijd tegoed. Als men bedenkt dat VIOS nog zowel tegen HSV als Vitesse'22 moet spelen ziet het ernaar uit dat er nog een zinderende slotfase van de competitie volgt.