BREEZAND – Lachend stapte HSV van het veld in Breezand. De ploeg van trainer/coach Edwin Veenstra speelde op bezoek bij het hoger geklasseerde ZAP een sterke partij en wist zichzelf ook optimaal te belonen, 0-3.

Het was een knappe zege van HSV, dat op bezoek bij de nummer 3 van de ranglijst weinig problemen kende. De Heilooërs hadden de controle en de keren dat de gastheer richting het doel stormde was Indy Klamer alert, als de bal daarvoor al niet was weggewerkt. Dat de gasten halverwege met 0-1 aan de leiding gingen was dan ook geen verrassing. ‘We hebben onszelf voor rust eigenlijk tekort gedaan’, zei Edwin Veenstra. Zo wist doelman Devlin van den Bosch meerdere doelpogingen van HSV onschadelijk te maken. Na 26 minuten werd de sluitpost echter geklopt door één van zijn teamgenoten die bij een corner de bal in het eigen doel kopte. Verder hield hij zijn doel schoon, mede met dank aan het aluminium waar een afstandsschot van Jelle Stam op eindigde. ZAP zelf verscheen ook gevaarlijk voor het doel, maar een voorzet kon niet worden binnen gekopt.

Na rust wilde ZAP de schade snel herstellen en het verscheen vaker op de vijandige helft. Grote kansen kon het echter niet creëren. Na een mispeer van Heilooër Jelle Stam sloeg HSV wel toe. Terwijl de grensrechter buitenspel constateerde lepelde spits Rick Houtenbos de bal fraai over doelman Van den Bosch binnen. ‘Na 0-2 verdedigde het lekker. Zij namen risico en toen kwam er ruimte achter hun verdediging waardoor we konden we counteren.’

Overtal
Dat het in Breezand een fysieke wedstrijd werd kwam ook door de scheidsrechter die veel toe liet. Een overtreding van HSV speler Roel Bakker, die te laat kwam, werd echter resoluut met rood bestraft. Dat het met een man meer niet altijd makkelijker wordt werd maar weer eens duidelijk. HSV weigerde alleen maar te verdedigen en kwam er ook met een man minder had het de beste kansen. Nadat ZAP via een slotoffensief de schade tevergeefs probeerden te redden, was het spits Rick Houtenbos die de eindstand op 0-3 bepaalde. Het was allesbehalve geflatteerd. Veenstra: ‘Ik vond er niets op af te dingen. Na rust zijn we, ook met tien man, doorgegaan en we gaven weinig weg.’

ZAP – HSV: 0-3 (0-1)
27. 0-1 eigen doelpunt
53. 0-2 Rick Houtenbos
94. 0-3 Rick Houtenbos

Rood: 57. Roel Bakker (HSV)

ZAP: Van den Bosch. Krijger, Broersen, Buik, Raateland (Vink/46). Spaans (Pater/75), Schouwvlieger (De Vries/82), Dietvors. La Croes, Dekker, Vrenegoor.

HSV: Klamer. Bakker, Vogel, Kaandorp, Apeldoorn. Swart, De Zeeuw, Van Hekken, De Vré. Stam (Bugter/85), Houtenbos.