DEN HELDER - Bij de start van de competitie in de tweede klasse van het zondagvoetbal heeft HSV een uitoverwinning geboekt op FC Den Helder. De thuisploeg kwam in de eerste helft uitstekend voor de dag, maar liet zich na rust aftroeven door de gasten uit Heiloo.

Bij FC Den Helder van de nieuwe trainer Pascal Hamers was met name Saineyba Trawally een voortdurende plaag voor de HSV-defensie. Hij stond na een klein kwartier dan ook aan de basis van de openingstreffer van Timo Swart.

Na de rust was alles anders met name omdat Jelle Stam al binnen de minuut voor de gelijkmaker wist te zorgen. FC Den Helder was van slag en HSV profiteerde optimaal toen Rick Houtenbos na een uur spelen de bal hard achter keeper Philip wist te koppen. De 1-2 bleek tevens de eindstand.