HEILOO - HSV is het voetbaljaar 2020 begonnen met een nipte overwinning op KFC. De ploeg van trainer Edwin Veenstra, die tevens bekend maakte dat hij zijn dertiende seizoen ingaat bij de Heilooër formatie, neemt door dit resultaat steeds meer afstand van de onderste plaatsen na een moeizame competitiestart.


Uiteindelijk bleek een vroege treffer van Tim van Hekken doorslaggevend in het duel tegen directe concurrent KFC. Na een prima aanval waarbij de bal via Max Eshuis en Lars de Vré bij Van hekken terecht kwam wist laatstgenoemde de bal over keeper De Vries in het doel te werken. Bijna werd de score verdubbeld door Rick Houtenbos, maar de spits kopte op de paal en hetzelfde ging op voor Tobias Apeldoorn die de lat raakte. Terwijl het wachten was op de tweede HSV-goal kwamen de gasten uit hun schulp en kregen via Moraal en Schoolmeester twee dotten van kansen die beiden gemist werden.

In de tweede helft toonden de gasten uit Koog aan de Zaan nog meer aanvalsdrift, maar de solide verdediging van HSV gaf geen krimp en keeper Indy Klamer bleek weer eens uiterst betrouwbaar en hield de nul.