REGIO – Tweedeklasser HSV pakte een punt tegen Kolping Boys. De Foresters keerde met drie punten terug naar Heiloo.

HSV – Kolping Boys 2-2
HSV en Kolping Boys deelden de punten met elkaar. ‘Wij zijn tevreden met een punt’, aldus Edwin Veenstra. Zijn collega coach was dat niet bepaald. ‘We hadden redelijk grip op de wedstrijd en we waren de bovenliggende partij. We hebben het zelf uit handen gegeven’, stelde Marc de Wilde.

Waar de coaches het wel over eens waren was dat Kolping Boys het betere van het spel had. Het resulteerde na ruim een kwartier in de 0-1 via een rake penalty van Jur Bruin. Tien minuten na rust tekende Kevin Cappai na een te zachte terugspeelbal voor de 0-2. De penalty voor Kolping Boys die door Indy Klamer werd gekeerd bleek bepalend. ‘Als zij die penalty hadden gemaakt dan hadden wij het niet gered’, vervolgde Veenstra. Vijf minuten later scoorde Rick Houtenbos de aansluitingstreffer en kwam het geloof weer terug bij de gastheer.

Beemster – De Foresters 1-4
‘Dit was een terechte zege. Het is máár 1-4 geworden’, stelde Edwin Reder. Op bezoek bij Beemster verzuimde De Foresters om het duel snel in het slot te gooien. ‘We hadden na een half uur al klaar moeten zijn.’ Op dat moment stond het slechts 0-1 door een doelpunt van Daniel Ben Ami.

De kansen op meer werden gemist, waarna Beemster uit één van hun spaarzame kansen de 1-1 maakte. Een minuut later had Ozair Dahi de Heilooërs echter alweer op voorsprong gebracht. ‘Wij waren constant in de aanval. We hadden nog twee keer moeten scoren’, vervolgde Reder. Uiteindelijk bepaalden Melle Kruit en Joris Zwart de eindstand op 1-4.