HEILOO - De zaalvoetballers van HZV/het Vennewater hebben vrijdagavond voor een sterk staaltje gezorgd door koploper Texel '94 met ruime cijfers te kloppen. De equipe van coach Olcay Kocyigit wist na de rust zelfs een 2-3 voorsprong ongedaan te maken om uiteindelijk met 8-4 te zegevieren.

In de collectieve teamprestatie van de Heilooër formatie was er een glansrol voor Bram de Boer die zowel voor als na de rust tweemaal scoorde en dus totaal vier treffers voor zijn rekening nam. Na de 2-1 voorsprong bij rust kwamen de eilandbewoners na de rust op een 3-2 voorsprong maar HZV gooide vervolgens alle schroom van zich af en boekte een dikverdiende en ruime overwinning. Naast de vier treffers van De Boer wisten ook Sven de Zeeuw (2), Ruben Bugter en Ian Beelen het net te vinden.

Met nog negen wedstrijden te gaan klimt HZV/het Vennewatre nu naar de vijfde plaats met zeven punten achterstand op de beide koplopers, Leekster Eagles en Texel '94. Komende vrijdag speelt de ploeg van Kocyigit een uitwedstrijd bij de nummer vier in de stand, ZVV Urk.