HEILOO - Met projecten voor kinderen, volwassenen, ouderen en verenigingen richten de buurtsportcoaches van Heiloo zich op alle inwoners van het dorp. Afgelopen maand startte de nieuwe buurtsportcoach in de gemeente, Lies Bruijn. Zij vormt samen met Bart Ploeger het team aan buurtsportcoaches van Holland Sport wat sport en bewegen op de kaart zet in de gemeente.

Je vindt ze in de wijken, op schoolpleinen, bij de sportverenigingen, in de sportcomplexen en in hun kantoor bij sporthal Het Vennewater. De buurtsportcoaches zijn in Heiloo onmiskenbaar aanwezig en zichtbaar. Of je nou behoefte hebt aan een advies, zelf een beweeginitiatief wilt opstarten, of gewoon lekker mee wilt doen aan hetgeen al georganiseerd wordt; contact opnemen is laagdrempelig en de buurtsportcoaches helpen je op weg. “We zijn al geruime tijd als buurtsportcoaches actief in de gemeente Heiloo en dat begint zijn vruchten af te werpen. Ik ben blij dat Lies nu deel uit maakt van ons team, ze komt zelf oorspronkelijk ook uit Heiloo en met haar sportieve achtergrond gaat zij zeker van meerwaarde zijn voor het beweegklimaat in het dorp.” De afgelopen maand hebben de inwoners en leerlingen van basisscholen Bart en Lies al zien zitten op de schoolpleinen voor de inschrijving van de PCC Maalwaterrun.

Bart (B.Ploeger@hollandsportbv.nl / 0628493955) richt zich met zijn werkzaamheden voornamelijk op volwassenen, senioren en de sportverenigingen. Lies (L.Bruijn@hollandsportbv.nl / 0643041145) richt zich met name op de jeugd en wijk- en schoolactiviteiten. Het actuele beweegaanbod is altijd te vinden op www.sportenbewegeninheiloo.