HEILOO - Maandag 4 juli jl. rondden 9 jongeren uit Heiloo de Moverz cursus van Stichting Sport-Z af. Nadat zij deze avond een gevarieerd sportprogramma hadden neergezet voor zo’n 20 jonge kinderen op de velden van HV de Terriërs, kregen zij hun diploma overhandigd door Maatschappelijk Sportcoach Kars Zoon. De jongeren hebben geleerd om voor de groep te staan en (kleinschalige) sportactiviteiten te organiseren. Zij kunnen vanaf nu als bijbaan assisteren bij activiteiten die onder andere door de buurtsportcoaches in de gemeente worden georganiseerd.

Acht weken op rij kwamen de jongeren, variërend in leeftijd van 14 tot 20 jaar, op maandagavond bij elkaar in sporthal Het Vennewater. Door middel van diverse sport- en spelvormen, afgewisseld met theorie, leerden zij hoe je anderen kan activeren door sport in te zetten. Maar liefst 9 jongeren met sportieve ambities meldden zich voor de cursus aan én wisten hem succesvol af te ronden. De laatst avond stond in het teken van de organisatie van een sportief beweeguur voor kinderen uit Heiloo. De Moverz in spé zetten een gevarieerd programma neer met onder andere voetbal, bounce hockey, trefbal, een estafette en een tikspel. Met een warm zonnetje in de rug konden de deelnemers terugkijken op een geslaagde avond. Maatschappelijk Sportcoach Kars Zoon blikt terug op een geslaagde cursus en iedereen ging met een welverdiend Moverz certificaat op zak naar huis.

Dankzij een bijdrage uit de leefstijlgelden van de gemeente Heiloo kon Sport-Z de cursus voor de jongeren organiseren. “Deze jongeren kunnen nu regelmatig gevraagd worden om de organisatie van sportieve evenementen te ondersteunen, maar mogen ook zelf initiatieven opzetten in hun dorp. Uiteraard loopt de begeleiding niet na de 8 weken al af, deze loopt door tot de deelnemers er klaar voor zijn zelfstandig voor de diverse opdrachtgevers aan de slag te gaan. Zij hebben geleerd met zelfvertrouwen voor de groep te staan, uitdagingen niet uit de weg te gaan en te improviseren waar nodig. We kunnen trots zijn op deze groep die zeker meer gaat betekenen voor hun dorp,” eindigt Kars zijn verhaal.