EGMOND - Komend weekend staat Egmond aan Zee weer in het teken van de Fjoertoer Egmond. Op vrijdagavond 24 en zaterdagavond 25 november staan ruim 16.000 wandelaars aan de start van de 9e editie. Een recordaantal voor dit unieke wandelevenement. Sportorganisatie Le Champion roept alle bewoners op om de wandelaars een warm welkom te heten en rekening te houden met de verkeersmaatregelen.

Op vrijdagavond starten 6.750 wandelaars vanaf Hotel Zuiderduin aan de 6 (Family Fjoertoer) 12, 16 of 20 km. Na een sfeervolle start, wijzen duizenden lichtbakens deelnemers de weg in de duisternis. De afstanden lopen door Egmond aan Zee, Egmond aan den Hoef, Egmond-Binnen en/of Heiloo. Het laatste stuk loopt zoals de deelnemers gewend zijn over het strand van Egmond aan Zee. Het thema van de Fjoertoer Egmond is dit jaar Fairytale Fjoertoer. Ontdek de wereld vol magie en fantasie. Van kastelen tot prinsessen naar sneeuwwitje en de 7 dwergen. Alle dromen komen uit in de fantasiewereld en het sprookjesbos van de Fjoertoer. Een dag later gaan 9.500 deelnemers van start aan hun Fjoertoer Egmond. Na de 12, 16 of 20 km finishen ook zij op de hoofdstrandafgang van Egmond aan Zee. Na de spetterende verlichte finish kunnen de voetjes van de vloer bij het Fjoertoer Feest in Hotel Zuiderduin.

Een dag later gaan 9.500 deelnemers van start aan hun Fjoertoer Egmond. Na de 6 (Family Fjoertoer) 12, 16 of 20 km finishen ook zij op de hoofdstrandafgang van Egmond aan Zee. Na de spetterende verlichte finish kunnen de voetjes van de vloer bij het Fjoertoer Feest in Hotel Zuiderduin.

Verkeersmaatregelen tijdens de Fjoertoer Egmond

Komend weekend kan het in Egmond aan Zee en omgeving drukker zijn dan normaal. Om het evenement voorspoedig en veilig te laten verlopen zijn er een aantal wegafsluitingen.

- Het stoplicht richting de Voorstraat in Egmond aan Zee is afgesloten vanaf 14.30 tot 19.30 uur. Verkeer wordt omgeleid via de Sportlaan en Dr. Wiardi Beckmanlaan;
- Slotweg, Weg naar de Veert, Julianaweg, Hanswijk in Egmond aan den Hoef zijn afgesloten vanaf 12.00 tot 22.00 uur;
- Abdijlaan en de Peperstraat in Egmond Binnen zijn afgesloten vanaf 15.00 tot 20.00 uur;
- Vuurtorenplein en de Boulevard Noord (t/m Hotel Golfzang) zijn afgesloten vanaf 17.30 tot 23.00 uur;
- Hogedijk en Kromme Hogedijk zijn afgesloten vanaf 16.30 tot 21.30 uur.

Meer informatie over de afsluitingen en verkeersmaatregelen: https://www.fjoertoeregmond.nl/bereikbaarheid

Volg deelnemers met de Le Champion app


Alles over de Fjoertoer Egmond is terug te vinden in de Le Champion app. Denk aan interactieve parcourskaarten, starttijden en reisadvies. Met de LiveTracking functie kunnen supporters de wandelaars realtime volgen. De app kan gratis gedownload worden in de App- of Play Store.