HEILOO - Bij het project SportXperience probeer je in een half sportseizoen maar liefst vijf verschillende sporten uit. In Heiloo starten in januari 2022 twee nieuwe groepen; één voor 6 en 7-jarigen en één voor kinderen van 8 tot en met 10 jaar. Doordat je van elke sport 3 of 4 proeflessen volgt krijg je een mooi beeld van wat de sport inhoudt. Aanmelden kan nu via www.sportenbewegeninheiloo.nl. De eigen bijdrage bedraagt € 65,- voor 5 maanden.

Vanwege het succes van de eerdere SportXperience reeks in Heiloo, wordt het project nu nog verder uitgebreid. Dankzij een bijdrage uit het lokale Sportakkoord start de buurtsportcoach van Heiloo bovendien naast de nieuwe reeks voor 6 en 7-jarigen óók een extra reeks voor een oudere doelgroep. Ook de 8 tot en met 10 jarigen uit Heiloo kunnen zich oriënteren op een sport die het beste bij hen past door mee te doen aan deze unieke sportreeks. Voor beide leeftijdsgroepen staan de sporten karate, freerunnen en voetbal op het programma. De jongste groep gaat hiernaast kennismaken met badminton en honk- en softbal, de oudere kinderen volgen proeflessen bij de sporten basketbal en padel. Bij de organisatie van de proeflessen zijn uitsluitend lokale sportaanbieders betrokken, dus vind je een sport leuk dan kan je ook echt in de buurt blijvend lid worden van een club.

Per sport vinden de lessen op een andere tijd, dag en locatie plaats. Het precieze rooster vind je op de inschrijfpagina op www.sportenbewegeninheiloo.nl. Kinderen die moeite hebben om de eigen bijdrage te voldoen kunnen aanspraak maken op het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Hiervoor kan je contact opnemen met de buurtsportcoach Kim Groen via k.groen@hollandsportbv.nl of 06-14418495.